Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-02

Större tillgång bådar gott

Detta är en betald analys på uppdrag av Kopy Goldfields utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

En ny mineraltillgångrapport visade tydligt ökade tillgångar i Krasnyfyndigheten. Det bådar gott inför beslut om en gruvutbyggnad och vi höjer vårt motiverade värde. Krasny kräver dock omfattande finansiering framöver.

Kopy Goldfields har nyligen kunnat redovisa väsentligt ökade mineraltill­gångar för guldfyndigheten i Krasny, baserat på förra årets prospektering. I dagsläget upp­skattas guldresurserna till 1,4 miljoner oz för Krasny-området, med potential till ökning framöver. Den nya mineraltillgångs­rapport­en baserad på inter­nationell-standard stärker förhoppningarna om att en gruv­utbyggnad med bra lönsam­hetsförutsättningar ska kunna sjösättas. Att guldpriset har stigit under sommaren är givetvis en annan positiv faktor. Guld­produktion i Ryssland är generellt konkurrenskraftig mot bakgrund av den svaga rubeln.

Ett antal pusselbitar måste dock falla på plats innan en gruv­utbyggnad blir aktuell. Inom kort förväntas en förlönsamhets­studie som ska ge beslutsunderlag för partnern GV Gold (majori­tets­ägare i Krasny). Även om GV Gold har uttalat sig positivt om Krasny vet vi ännu inte hur högt projektet prioriteras av den ryske partnern. Om gruvutbyggnad genomförs måste Kopy Goldfields resa om­fattande finansiering för att kunna försvara sin andel i Krasny. Bolaget har nyss erhållit ett lån på 15 miljoner kronor vilket ger ett visst andrum kortsiktigt men det räcker inte för att delta i gruv­utbygnaden.

Vi bedömer att Kopy Goldfields fortfarande är lågt värderat i förhållande till jämförbara bolag. Detta understryks av att vi har höjt motiverat värde till 2,23 kronor per aktie (tidigare 1,76 kronor). Det beror i sin tur på att vi ser ett högre potentiellt värde i Krasny till följd av ökade mineraltillgångar och då guldpriset har stärkts jämfört med vår tidigare analys. I väntan på ett besked från GV Gold råder en viss ovisshet om den framtida utvecklingen. Därefter måste också frågan hur Kopy ska finansiera kommande investering­ar adresseras. Vår rekommenda­tion stannar därför vid Öka 

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.