Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

Storskogen Group AB: Storskogen förvärvar Larssons Måleri i Umeå AB

Storskogen har den 29 oktober 2021, genom dotterbolaget Måla i Sverige, förvärvat 100 procent av aktierna i Larssons Måleri. Larssons Måleri erbjuder ett brett utbud av måleritjänster i Umeå med omnejd. Larssons Måleri blir en del av målarkoncernen Måla i Sverige AB som idag består av 17 bolag med total omsättning på cirka 700 miljoner kronor.

Larssons Måleri i Umeå AB grundades 2009 i Umeå och leds idag av Magnus Sandström och Lars-Göran Lindgren. Under 2020 uppgick bolagets omsättning till cirka 23 miljoner kronor, EBIT till cirka 5 miljoner kronor. Vid utgången av 2020 hade bolaget drygt 15 anställda.

"Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och utveckla Larssons Måleri tillsammans med Storskogen, övriga målerier i Måla koncernen samt våra leverantörer och kunder" säger Magnus Sandström, vd på Larssons Måleri.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster.

"Vi är mycket glada över att ha förvärvat Larssons Måleri. Det är ett välskött bolag med en mycket stark position på marknaden, hög kompetens och långtgående relationer med sina leverantörer och kunder" säger Peter Ahlgren, affärsområdeschef Tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Ahlgren, EVP och Affärsområdeschef Tjänster
Telefon: +46 640 25 68
E-post: peter.ahlgren@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Författare Cision