Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-13

Storskogen Group AB: Storskogen förvärvar VINAB och stärker närvaron i Norrland

Storskogen har ingått avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i VINAB, Verkstadsindustri i Norr AB, som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll inom tungindustri. VINAB rapporterade en omsättning på 253 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 17,5 miljoner kronor under 2020.

VINAB är en leverantör av tjänster inom tung verkstadsindustri med fokus på svensk gruvindustri och levererar tjänster inom projektledning, mekanisk konstruktion, rörsvetsning och montage. Bolaget är närvarande i Norrbotten, med huvudkontor i Gällivare. Vid utgången av 2020 hade bolaget 85 anställda. Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Industriteknik, som är en del av affärsområdet Industri.

"Vi är mycket glada över att ha förvärvat VINAB. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan" säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

VINAB:s nuvarande ägare Olle Henriksson kommer att stanna kvar i bolaget efter förvärvet som affärsutvecklingsansvarig. Vd Per Stöckel stannar även kvar i sin roll.

"Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag" säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på VINAB.

Storskogen förväntas tillträda VINAB i mitten av fjärde kvartalet 2021 och förvärvet bedöms få en marginellt positiv effekt på Storskogens resultat per aktie för innevarande år. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri
Telefon: +46 70 357 60 25
E-post: fredrik.bergegard@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.