Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

STORYTEL: FÖRVÄRVAR MELLANÖSTERN-KONKURRENTEN KITAB SAWTI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudstreamingbolaget Storytel förvärvar Kitab Sawti, som uppges vara en ledande strömningstjänst för ljudböcker i Mellanöstern och den arabisktalande världen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Storytel Arabia och Kitab Sawti bildar därmed ett unikt regionalt erbjudande för produktion och distribution av ljudinnehåll, som kommer att ge konsumenterna tillgång till världens största och rikaste arabiska ljudboksbibliotek, heter det. Totalt erbjuder därmed aktörerna tillsammans omkring 5.000 ljudböcker på arabiska.

Kitab Sawti driver ett nätverk som omfattar inspelningsstudior och omkring 100 inläsare i den arabiska regionen. Kitab Sawti ökade sin årliga försäljning med 79 procent under det första kvartalet 2020 jämfört med motsvarande period förra året. Bolaget verkar inom kategorierna ljudböcker, underhållning, edutainment, ljudboksproduktion och podcasts.

Någon köpesumma uppges inte i enlighet med överenskommelser parterna emellan. Storytel skriver däremot att köpeskillingen inte kommer att ha en väsentlig påverkan på Storytel Groups finansiella ställning och kommer erläggas delvis kontant och delvis via en emission av aktier i Storytel.

Förvärvet väntas slutföras den 10 juli i år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.