Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-16

Succékväll för kvinnoträffen

wysiwyg_image

Succékväll för Krösagruppens digitala kvinnoträff på Internationella kvinnodagen 8 mars

Nya möjligheter skapas i krisens spår och digitala event har gjort entré som ny plattform för evenemang. På internationella Kvinnodagen så genomfördes en lyckad föreläsning med titeln – Är kvinnor bättre aktiesparare? Cirka 1400 var anmälda till kvällen.

Evenemanget arrangerades av Krösagruppen, ett kvinnonätverk inom Aktiespararna i sydöstra Sverige. Det är lokalavdelningarna i Växjö, Alvesta, Kalmar, Karlskrona och Ronneby som ett antal kvinnor gått samman för att inspirera, utbilda och samordna större aktiviteter för kvinnor. Syftet är att öka kvinnors intresse för att spara i aktier och fonder.

Kvällen föreläsare var Karin Sjöblom från Växjö som ansvarar för Hållbarhetsportföljen inom Aktiespararna. Hållbarhetsportföljen finns på Instagram och där går det bra att följa vad som händer i portföljen. Karin är en kvinna med mycket lång erfarenhet av aktier och fonder och hennes intressanta föreläsning tog bl. a. upp grunder i aktie- och fondsparande med handfasta råd om hur man gör för att komma igång. Det är en fastslagen sanning att det svåraste i aktie- och fondsparande är just att komma igång.

Hon redogjorde också för skillnaden i kvinnor och mäns aktieinnehav där man tydligt ser att kvinnor föredrar att förstå bolagen som man väljer att satsa i. Kvinnor är generellt sett mindre riskbenägna i sina innehav och väljer ofta aktier med mer hållbarhetsprofil. Långsiktighet är en ledstjärna i sammanhanget vilket understödjer skapandet av en framgångsrik aktieportfölj.

En 45-minters lång frågestund var inte tillräcklig för att stilla den digitala publikens nyfikenhet. Troligen kunde man fortsatt lika lång tid till om tiden hade tillåtit. De resterande frågorna kommer att besvaras på Växjös Facebooksida, av Karin Sjöblom.

Det enda som saknas en sån här kväll är ljudet av applådåskan som utbryter efter lyckade framträdanden. Men att döma av superlativen i kommentarsfältet i sändningen så får man istället föreställa sig detta och de berömmande omdömen som kom in till föreläsaren Karin Sjöblom var väldigt välförtjänta.

 

Skribent Weronica Nilsson i Krösagruppen.

Författare Redaktionen