Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-14

Svag data från Kina tynger börsen

wysiwyg_image

Svag kinesisk makrostatistik pressade tillbaka råvarupriserna på onsdagen från tisdagens uppgångar i spåren av de positiva beskeden i handelskonflikten mellan USA och Kina.

Den kinesiska industriproduktionen ökade mindre än vad analytikerna hade räknat med i juli och samtidigt som de amerikanska råoljelagren ökade förra veckan. Nordsjöoljan Brent var vid klockan 8.55 ner 0,8 procent samtidigt tappade WTI-oljan 1,1 procent.

"Oljans prisrörelser var så stora över natten (mot onsdagen) att vinsthemtagningar i Asien var logiskt", sa Jeffrey Halley, marknadsanalytiker på OANDA till Reuters.

Bland basmetallerna var rörelsen nedåtgående. Kopparpriset backade 0,5 procent mot bakgrund av den kinesiska makrodatan samtidigt som exporten av koppar från de större gruvorna i Peru återupptagits efter protester blockerat infrastrukturen.

Priset på nickel backade något från de högsta nivåerna på fyra år efter uppgifter om att den Kinesiska nickelproduktionen ökat till de högsta nivåerna sedan 2012, rapporterar Bloomberg.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.