Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-06-04

Sälj aktien: ”Svårt att få ihop ekvationen”

wysiwyg_image

Medicinteknik- och kommunikationsutrustningsbolaget Sectra hade ett bra fjolår men nu har aktien stigit för mycket. Det menar Dagens Industri som i en analys sätter sälj på aktien.

"Med tanke på att vi befinner oss i slutfasen av en långvarig konjunkturuppgång med risk för lägre orderingångsökning tror Di att ekvationen för att få ihop dagens kursvärdering av Sectra-aktien blir för svår", skriver Dagens Industri som tycker att aktien skulle vara värd att titta på om den kom ned till 175 kronor.

Sectra stängde på 219 kronor i fredags och den har gått upp med nästan 34 procent de tre senaste månaderna. Värderingen motsvarar nu 44 gånger årsvinsten, enligt DI:s beräkningar. Det hör till Stockholmsbörsens högsta p/e-tal.

"Den väl tilltagna värderingen indikerar att bolaget måste öka vinsten med minst 20 procent per år under ett antal år för att aktien inte ska tappa i värde. Det tror Di blir svårt med tanke att verksamheten präglas av långa projekt och att tiden från order och till slutförsäljning kan löpa över 5-15 år", heter det i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.