Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

SVENSKA AEROGEL: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM CA 24 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Svenska Aerogel har beslutat att genomföra en företrädesemission av units om cirka 24 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen består av högst 33,7 miljoner nya aktier och högst lika många teckningsoptioner fördelat på tre serier.

Företrädesemissionen ska bestå av units bestående av aktier och teckningsoptioner. De som på avstämningsdagen den 23 november är aktieägare i Svenska Aerogel har företrädesrätt att teckna units och erhåller en uniträtt för varje innehavd aktie. Sju uniträtter berättigar tecknandet av en unit.

En unit består av tre aktier, en teckningsoption av serie TO1, en teckningsoption av serie TO2 och en teckningsoption av serie TO3. Företrädesemissionen består av högst cirka 11,2 miljoner units.

Teckningskursen uppgår till 2:16 kronor per unit, motsvarande 0:72 krona per aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Emissionslikviden ska huvudsakligen användas för intensifierad produktutveckling för att nå kommersialisering, marknadsföring och försäljning, vidareutveckling samt effektivisering av befintlig anläggning och förstärkning av balansräkningen, heter det.

Företrädesemissionen är till cirka 80 procent garanterad genom teckningsförbindelser, teckningsåtaganden och garantiåtaganden, varav ledningsgruppen och styrelsen i Svenska Aerogel har lämnat teckningsförbindelser och teckningsåtaganden motsvarande totalt cirka 0,6 miljon kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.