Du är här

2018-07-04

Svenska institutioner säljer Nolato trots stark start på året

wysiwyg_image

Bildtext: Fredrik Arp utsågs till stämmoordförande på Nolatostämman. På bilden syns presidiet med CFO PO Holmström, ordförande Fredrik Arp och vd Christer Wahlgren.

I maj flaggade Didner & Gerge ned i Nolato. I juni var det Lannebo Fonder som sålde Nolato-aktier i en sådan utsträckning att flaggningsgränsen vid ett ägande på fem procent passerades. Capital Group uppges ha köpt den av Lannebo sålda Nolato-posten.

På årsstämman i Grevie i slutet av april kunde Nolatos styrelse och ledning presentera för stämmodeltagarna sitt bästa år någonsin. Styrelsens förslag till utdelning innebar en höjning relativt fjolårets med 25 procent.

Vd Christer Wahlgren svarade på fråga från Aktiespararna rörande framtida tillväxt-möjligheter att Nolatoledningen jobbade hårt med att analysera såväl de organiska som de förvärvsmässiga alternativen som förelåg. Vd underströk att Nolato inte förvärvade utan att vara övertygad om att det var rätt för Nolato.

Nolatos utveckling i det första kvartalet var såsom i fjol fantastisk. I första hand var det affärsområdet Integrated Solutions som drev på ökningen av resultat och omsättning, även om de två andra divisionerna ; Medical respektive Industrial, också bidrog.

Aktiespararna berättade på stämman att en av de kärnfrågor som förbundet drev under innevarande stämmosäsong hade för syfte att på sikt digitalisera bolagsstämmorna så att fler aktieägare skulle få möjlighet att delta.

Styrelseordföranden Fredrik Arp sade i replik att Nolato ännu inte hade börjat arbeta med frågan rörande digitalisering av bolagsstämman, men att styrelsen avsåg följa utvecklingen noggrant och vidta de åtgärder den ansåg passa Nolato.

Aktiespararnas ombud Ulf Andersson lyfte även frågan om mångsyssleri i styrelsen, vilket var en annan av de kärnfrågor som förbundet drev under innevarande bolagsstämmosäsong.

Valberedningens ordförande Krister Jorlén bedyrade att Nolatos valberedning noggrant hade gått igenom alla styrelseledamöters arbetsförmåga och försäkrat sig om att de besatt  förmågan, tiden och orken för att göra en fullgod insats.

Författare och bevakare: Ulf Andersson

wysiwyg_image

Bildtext: 230 aktieägare mötte upp i Grevieparken på Nolatos årsstämma där Nolato såsom många gånger förr presenterade ett fantastiskt resultat. 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.