Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-17

SVERIGE: NYA FALL SER UT LANDA UNGEFÄR SOM FÖRRA VECKA - FHM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Antalet nya fall av covid-19 ser ut att bli ungefär lika många denna vecka som i föregående veckan. Det glidande medelvärde pekar mot 226 nya fall per dag.

Det sade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under en presskonferens på torsdagseftermiddagen.

"I Sverige har vi de senaste veckorna haft en stabil nivå, med någon form av platå som gått upp och ner de senaste veckorna", sade hon med tillägg att något fler anmälningar den senaste veckan skulle kunna tyda på "en långsam uppgång".

Att nivån ändå har legat ganska stabil har inte berott på minskad provtagning. I stället har det varit ett stort tryck på provtagningsmottagningar med 142.000 provtagna i förra veckan där omkring 1 procent var positiva för covid-19.

Detta sedan skolor har börjat medan arbetsplatser har varit i gång i några veckor efter sommaren. Därutöver har det uppmanats till provtagning, lade hon till angående det svenska läget.

Fyra nya dödsfall upp till 5.864 döda med covid-19 rapporteras på torsdagen. Även för dödsfall är vi i en "stabil platåfas" och de nya intensivvårdsfallen är endast ett fåtal varje vecka, tillade hon.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.