Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-11

SVERIGE: SKÄL VAKSAMHET NÄR ÅTER FRÅN SEMESTER - TEGNELL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De kom nu kommer tillbaka från semesterresor bör tänka efter en extra gång när de återgår i arbete.

Det sade Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, vid tisdagens pressträff.

Han sade att det viktiga nu när många kommer tillbaka från resor är att fortsatt följa reglerna om att stanna hemma när man är sjuk, tvätta händerna och hålla avstånd.

Man bör tänka sig för en extra gång att om man rest utomlands eller i delar av Sverige med spridning av viruset bör man jobba hemifrån de första dagarna om det går.

Han upprepade att Sverige hade en ganska dramatisk nedgång i mitten av juli, att det därefter funnits en tendens till uppgång som nu tycks ha avstannat. Varningen för ökad spridning bland unga vuxna finns kvar. Det är samtidigt fortsatt få nya inläggningar på intensivvården.

Totalt har nu 5.770 personer avlidit i Sverige till följd av covid-19, varav fyra det senaste dygnet.

Vad gäller uppgifterna om att Ryssland godkänt ett vaccin som nu kan börja massproduceras, och om det kan bli aktuellt att använda det i Sverige, sade han att vi bör hålla oss till de vacciner som är testade och godkända enligt de gällande regelverken, för svensk del av Läkemedelsverket och för europeisk del EMA.

Globalt sker inga stora förändringar, utan det är Nord- och Sydamerika och Indien som står för en stor del av de nya fallen. Vi kan ändå hoppas att vi nått en avtrappning av ökningen, och bakom det ligger USA där spridningen avtar i en del delstater.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.