Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-03

Sveriges Riksbank: Beju Shah blir chef för BIS Nordiska Innovationscenter i Stockholm

Bank for International Settlements, BIS, har utsett Beju Shah från Bank of England att leda BIS Nordiska Innovationscenter i Stockholm.

Beju Shah har varit en förkämpe för innovationer på Bank of England i nästan ett decennium och har lett projekt inom en rad olika områden som till exempel digitala centralbanksvalutor, open finance plattformar, teknik för tillsyn och övervakning, digital identifiering och digital klimatupplysning. Han har en kandidatexamen i artificiell intelligens från universitetet i Manchester.

"Beju Shahs stora erfarenhet från att vara förespråkare för innovationer på Bank of England kommer vara till stor hjälp i att driva på den levande innovationskultur som finns i Danmark, Island, Norge och Sverige till nya projekt inom områdena betalningar, finansiell hållbarhet och cybersäkerhet", säger Benoît Cœuré, chef för BIS Innovationshubb.

"Vi välkomnar Beju Shah till Stockholm och det nordiska innovationscentret. Vi ser fram emot ett kreativt och produktivt samarbete", säger riksbankschef Stefan Ingves.

Shah börjar sin anställning i Stockholm i början av 2022.

BIS INNOVATIONSCENTER

BIS Innovation Hub grundades 2019 av BIS. Syftet är att identifiera och utveckla insikter om kritiska trender inom finansiell teknik som är relevanta för centralbanker, att utforska utvecklingen av offentliga nyttigheter för att förbättra det globala finansiella systemets funktion och att tjäna som en knutpunkt för ett nätverk av centralbanksexperter inom innovation.

Sedan 2019 finns BIS innovationscenter i Hong Kong, Schweiz och Singapore. Under förra året utvidgades nätverket till ytterligare fyra innovationscenter, i samarbete med Bank of Canada (Toronto), Bank of England (London), Eurosystemet (Frankfurt och Paris) och de fyra nordiska centralbankerna, Danmarks Nationalbank, Islands Sedlabanki, Norges Bank och Sveriges riksbank (Stockholm). Det Nordiska centret är placerat i Stockholm.

Presstjänsten, tel. 08-787 02 00

Författare Cision