Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-19

Sweco i linje med förväntningarna

wysiwyg_image

Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 464 miljoner kronor för det andra kvartalet. Motsvarande kvartal året innan var det 312 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 4.916 miljoner kronor (4.262),

Den organiska tillväxten blev cirka 7 procent justerat för kalendereffekt. Det första kvartalet var den organiska tillväxten 4 procent.

Rörelseresultatet blev 443 miljoner kronor (299) och rörelsemarginalen steg till 9,0 procent (7,0).

Debiteringsgraden blev 75,2 procent (75,5).

Bolagets resultat andra kvartalet gynnades av att kvartalet innehöll fler arbetstimmar, jämfört med motsvarande kvartal i fjol, eftersom påskhelgen inföll under första kvartalet i år.

"Rapporterat resultat visade en större förbättring, eftersom det andra kvartalet påverkades positivt av 10 ytterligare arbetstimmar jämfört med samma period föregående år. Detta bidrog till nettoomsättning och ebita med cirka 73 miljoner kronor", skriver Swecos vd Åsa Bergman i delårsrapporten.

En stark orderstock och fler anställda gav stöd till utvecklingen under kvartalet, då den organiska tillväxten ökade till 7 procent valutajusterat jämfört med 4 procent under första kvartalet.

"Den organiska tillväxten var främst hänförlig till ökade intäkter från underkonsulter, fler anställda och ökade timarvoden", heter det i rapporten.

Västeuropa, Nederländerna och Norge visade särskilt stark organisk tillväxt.

Resultatmässigt bidrog Nederländerna och Danmark till merparten av Swecos ökade ebita-resultat under kvartalet.

"Sammantaget är marknaden för Swecos tjänster god och den fortsätter att utvecklas positivt, med ökade investeringar till följd av en stabil ekonomisk utveckling i norra Europa", skriver Åsa Bergman.

Aktien hade vid tjugo i ett gått upp strax över en halv procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.