Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

Swedencare AB (publ) avser genomföra en riktad nyemission av aktier som en del i finansieringen av förvärvet av verksamheten i det amerikanska djurhälsobolaget Stratford Pharmaceuticals, LLC

Den Riktade Nyemissionen avses genomföras med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med stöd av bemyndigande från årsstämman den 21 april 2020. Swedencare har gett i uppdrag till Pareto Securities AB ("Pareto Securities") att utreda förutsättningarna för nyemission av aktier genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande.

Teckningskursen för aktierna i den Riktade Nyemissionen kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, vilket kommer att påbörjas tidigast kl. 17:33 idag den 24 juni 2020 och avslutas innan dess att handeln på Nasdaq First North Growth Market påbörjas den 25 juni 2020. Bookbuilding-förfarandet kan, om Bolaget eller Pareto Securities så beslutar, komma att förkortas eller förlängas och kan när som helst avslutas. 

Syftet med den Riktade Nyemissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt säkerställa finansiering av Förvärvet. För ytterligare information avseende finansieringen av Förvärvet, se separat pressmeddelande med rubrik "Swedencare AB (publ) förvärvar verksamhet av ledande amerikanskt bolag inom djurhälsovårdsprodukter" som offentliggjordes idag. Genom att teckningskursen i den Riktade Nyemissionen fastställs genom ett accelererat bookbuilding-förfarande är det styrelsens bedömning att teckningskursen säkerställs marknadsmässigt.

I samband med den Riktade Nyemissionen har Bolaget åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare aktier för en period om 360 kalenderdagar efter offentliggörande av resultatet av den Riktade Nyemissionen. Styrelseledamöter som äger aktier samt CEO har åtagit sig att inte sälja några aktier i Swedencare under en period om 90 kalenderdagar efter offentliggörande av resultatet av den Riktade Nyemissionen, med sedvanliga undantag.

Den Riktade Nyemissionen förutsätter att Swedencares styrelse efter att bookbuilding-förfarandet avslutats beslutar att emittera nya aktier med stöd av emissionsbemyndigandet från årsstämman den 21 april 2020.

Rådgivare

Pareto Securities AB är Sole Manager och Bookrunner och Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare i samband med den Riktade Nyemissionen. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.