Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

SWEDISH MATCH: LEVERERADE 443 MLN CIGARRER USA 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Swedish Match levererade 443 miljoner cigarrer i USA under det andra kvartalet 2020 (433).

Det framgår av rapporten.

Swedish Match leveransvolymer för cigarrer ökade med 2 procent jämfört med föregående år i och med att volymökningar för HTL-cigarrer (homogenized tobacco leaf) kompenserade för volymminskningar för natural leaf-cigarrer till följd av produktionsbegränsningar i Swedish Match fabrik på Dominikanska republiken.

"Baserat på data från MSA som mäter distributörers leveranser till handeln ökade de totala volymerna inom kategorin för massmarknadscigarrer (exklusive little cigars) med 18 procent under det andra kvartalet, troligtvis en positiv Covid-19-relaterad effekt från förändrade inköpsmönster hos handeln och konsumenter", skriver bolaget.

Swedish Match har, med beaktande av rådande covid-19 omständigheter, vidtagit kapacitetshöjande åtgärder i sina cigarrfabriker och till slutet av det tredje kvartalet förväntas en återhämtning till de produktionsnivåer för natural leaf-cigarrer som tillverkades innan covid-19
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.