Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

SWEDISH STIRLING: NOLL I OMSÄTTNING, RÖRELSERESULTAT -5 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miljöteknikföretaget Swedish Stirling redovisar totala intäkter för kvartalet på 11,9 miljoner kronor (12,3) med en nettoomsättning på 0 och ett nettoresultat på -16,9 miljoner kronor (-11,5).

Koncernens rörelseintäkter under första halvåret uppgår till 30,6 miljoner (20,6) och i huvudsak utgjorts av aktiverat arbete för egen räkning.

Ökningen i aktiverat arbete jämfört med fjolåret har främst berott på att bolaget spenderade "betydande tid" på inköp till kund under första halvåret 2019 medan merparten av tiden gått åt till förberedelse av produktion och installation av Generation 2 och utveckling av Generation 3.

Rörelseresultatet var -5,0 miljoner kronor i det andra kvartalet (-5,5).

"Första halvåret 2020 kommer sannolikt att gå till historien som en period som präglades av corona. Detta har haft, och kommer sannolikt även fortsättningsvis, ha stor inverkan på samhällsutvecklingen. Swedish Stirling är självfallet inte undantaget. Vi har gjort omprioriteringar och vissa tidsförskjutningar i olika bolagsprojekt för att möta en utdragen finansiell oro, samt anpassat vårt sätt att arbeta efter det rådande läget", säger vd Gunnar Larsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.