Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-04-05

Swemet: Swemet erhåller order om 350 elmätare med strategiskt viktig LoRa-kommunikation

SWEMET ERHÅLLER ORDER OM 350 ELMÄTARE MED STRATEGISKT VIKTIG LORA-KOMMUNIKATION

Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") har tillsammans med ZTE lanserat LoRA-teknologi för mätarkommunikationer. LoRa är ett radiokoncept för att kommunicera IoT applikationer. LoRa för energibolag arbetar med frekvenser i 444 MHz-bandet och är en modern accessteknologi baserad på Mesh-teknologi och arbetar energisnålt och klarar batteridrift över långa tidsperioder. Som alternativ till G3-PLC, elnätskommunikation, erbjuds nu även radiokommunikation till elmätarna.

Ihop med Brittedals Elnät ekonomisk förening har Swemet utvärderat LoRa med mycket bra resultat. Genom tester i fält har konstaterats att med ett fåtal basstationer kan stora delar av distributionsområdet täckas med radiokommunikationen.

Testerna resulterar i att Brittedals Elnät ekonomisk förening nu installerar cirka 350 mätare med LoRa- kommunikation. Det är en första etapp för en framtida utbyggnad av mixad teknologi mellan G3-PLC och LoRa-radio. Installationen innebär initialt 0,4 MSEK i intäkter för Swemet. Från Swemets servrar levereras kontinuerligt mätdata till kunden mot ersättning månatligen.

"Med Radio LoRa som infrastruktur når vi de mätare som finns på landsbygden till ett ekonomiskt fördelaktigt pris. Till de mera kundtäta delarna av elnätet kommer vi köra G3-PLC. Vi är övertygande om att en mix av den teknik som Swemet erbjuder kommer att kostnadseffektivt lösa kommunikationen till våra cirka 4650 kunder", kommenterar Sune Zander, VD Brittedals Elnät ekonomisk förening.

"Med LoRa har vi en lösning för både tätort och landsbygd. Därmed har vi neutraliserat polariseringen mellan system med radio respektive elnätskommunikation", kommenterar Jan Axelsson VD Swemet.

Linköping 2017-04-05

För mer information,
Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@swemet.se mailto:jan.axelsson@swemet.se

ZTE Sweden AB;
Thomas Granström, vVD
Telefon: +46 73 524 14 06
E-post: Thomas.granstrom@zte.com.cn mailto:Thomas.granstrom@zte.com.cn

Viktig information
Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 april 2017 kl. 15.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Swemet Pressrelease 2017-04-05.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19893

Om ZTE Corporation

ZTE Corporation är en ledande global leverantör av telekommunikationsutrustning och nätverkslösningar. Grundat 1985, ZTE är noterat på både Hong Kong och Shenzhen börserna. ZTE har ett av branschens mest omfattande sortiment och end-to-end-lösningar, som täcker alla sektorer i inom kommunikation, smart phones, wireless, bredbandsmodem & accesspunkter, tjänsteplattformar, energi, terminaler och professionella tjänster. ZTE levererar innovativ teknik till kunder i mer än 140 länder och sysselsätter över 30.000 anställda inom forskning och utveckling. ZTE omsatte mer än 100 miljarder SEK år 2015. Tio procent av företagets årliga intäkter återinvesteras i FoU. Framöver kommer ZTE fortsätta att driva utvecklingen av den globala kommunikationsbranschen och utvecklingen av Smart City lösningar globalt.
www.zte.com.cn http://www.zte.com.cn

Om Swemet
Swemets affärsid är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalit. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.
www.swemet.se http://www.swemet.se .

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.