Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-28

Swemet: Swemets analysinstrument MFA500 utvärderas i projekt i Kina

SWEMETS ANALYSINSTRUMENT MFA500 UTVÄRDERAS I PROJEKT I KINA

Swemet AB (publ.) ("Swemet") har levererat två analysinstrument, till ett värde av ca 110tSEK med tillkommande utbildning, gällande elnätskommunikation för utvärdering i Kina. Ett Hong Kong baserat bolag, Fargo Telecom Ltd ("Fargo"), har genom sin beställning avsikten att utvärdera vårt instrument. Problematiken är densamma var man än befinner sig i världen och det behövs ändamålsenliga instrument och metoder för att hitta felkällor.

" Två av ZTE:s alierade mätarleverantörer har också uppmärksammat vårt instrument och en av dem vill bli vår distributör. Vid våra besök i Kina har det framgått att det är många pågående utrullningar av elmätare i landet. Det som skiljer från vårt arbetssätt är vilken åtgärd man får göra felavhjälpning. Vi räknar med att det kommer beställningar på lite större mängder av instrument men vi kommer att få marknadsanpassa priset även om det första har levererats till Europapriser", enligt VD Jan Axelsson.

Linköping 2017-12-28

För mer information,

Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@swemet.se mailto:jan.axelsson@swemet.se

ZTE Sweden AB;
Thomas Granström, vVD
Telefon: +46 73 524 14 06
E-post: Thomas.granstrom@zte.com.cn mailto:Thomas.granstrom@zte.com.cn

Viktig information
Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 december 2017 kl. 12:15 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Swemet Pressrelease 2017-12-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21943

Om ZTE Corporation

ZTE Corporation är en ledande global leverantör av telekommunikationsutrustning och nätverkslösningar. Grundat 1985, ZTE är noterat på både Hong Kong och Shenzhen börserna. ZTE har ett av branschens mest omfattande sortiment och end-to-end-lösningar, som täcker alla sektorer i inom kommunikation, smart phones, wireless, bredbandsmodem & accesspunkter, tjänsteplattformar, energi, terminaler och professionella tjänster. ZTE levererar innovativ teknik till kunder i mer än 140 länder och sysselsätter över 30.000 anställda inom forskning och utveckling. ZTE omsatte mer än 100 miljarder SEK år 2015. Tio procent av företagets årliga intäkter återinvesteras i FoU. Framöver kommer ZTE fortsätta att driva utvecklingen av den globala kommunikationsbranschen och utvecklingen av Smart City lösningar globalt.
www.zte.com.cn http://www.zte.com.cn

Om Swemet Swemets affärsid är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalit. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80- talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3- teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.
www.swemet.se http://www.swemet.se .

Swemet B-aktier handlas på Nordic NGM. Bolaget är listat på NGM-MTF Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.