Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-10

Teknik tycks fortsätta ned

wysiwyg_image

De amerikanska börsterminerna utvecklades blandat inför börsernas öppning på tisdagen, efter måndagens dramatiska utveckling till följd av världsnyheten om ett effektivt vaccin mot covid-19.

På måndagen steg Dow Jones industriindex hela 3 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade. Den tendensen såg på tisdagen ut att åtminstone delvis hålla i sig. Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,5 procent. S&P 500-terminen var samtidigt 0,4 procent lägre medan terminen för Nasdaq 100 tappade 1,6 procent.

Under tisdagen har börserna i Asien i huvudsak stigit medan de stora Europabörserna har utvecklats blandat, med tydliga uppgångar i London och Paris men små rörelser i Frankfurt.

Amazon, som i likhet med flera andra teknikaktier tappade stort på måndagens vaccinnyhet, fortsatte ned och sjönk nära 2 procent i förhandeln. EU-kommissionen misstänker Amazon för att bryta mot EU:s konkurrenslagar genom att snedvrida konkurrensen vid köp på nätet. Enligt kommissionen använder Amazon systematiskt icke offentlig affärsdata från försäljare på Amazons marknadsplats.

Beyond Meat, som tillverkar köttersättningsprodukter, har rapporterat en oväntad förlust för det gångna kvartalet och lägre försäljning än väntat. Aktien föll 21 procent före öppning.

Kryssningsrederiet Norwegian Cruise Line, som i likhet med andra bolag i sektorn steg kraftigt på måndagens vaccinbesked, har redovisat en förlust för det gångna kvartalet som var större än förväntat, men uppgav också att efterfrågan på kommande kryssningar finns kvar. Aktien var oförändrad i förhandeln.

Bland aktierna som steg på måndagen fortsatte till exempel Boeing (+4%), Pfizer (+4%) och Carnival (+2%) att stiga markant i förhandeln. För teknikaktier som Netflix (-1%), Facebook (-2%) och Apple (-1,5%) såg i stället måndagens nedgångar ut att fortsätta.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.