Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-13

TELE2: MÖJLIGHET ÖVERRASKA POSITIVT I 2 KV - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tele2 har möjlighet att överraska positivt med sitt resultat för det andra kvartalet, menar flera analytiker inför halvårsrapporten.

"Detta blir vd:n Anders Nilssons sista kvartalsrapport med Tele2, och vi ser goda utsikter för att bolaget kan överträffa konsensus", skriver DNB Markets i en analys. Anders Nilsson avgår i mitten av september och ersätts då av Kjell Morten Johnsen, tidigare operativ chef på Veon och Europachef på Telenor.

Banken hänvisar i analysen bland annat till en investerarkonferens med Tele2:s kommersiella chef Samuel Skott, där DNB:s slutsatser var att teleoperatören utvecklas enligt, eller till och med bättre än, plan.

Berenberg ser i sin tur ett attraktivt läge att gå in i Tele2-aktien efter att den relativa risken kring bolaget dämpats inför det andra kvartalet.

"Vi tycker att konsensusförväntningarna för Tele2 har blivit tillräckligt omvärderade till följd av bolagets covid-19-drivna sänkning av guidningen vid rapporten för det första kvartalet 2020", skrev Berenberg i en analys i juni.

I samband med sin rapport för det första kvartalet drog Tele2 tillbaka sin guidning för helåret 2020, bland annat om en medelhög ensiffrig tillväxt i det underliggande ebitda-resultatet. Då uppgav dock Anders Nilsson att målet var att leverera ett helårsresultat i nivå med 2019.

Credit Suisse, som har pekat ut Tele2 som det bästa valet i den nordiska sektorn, gillar att bolagets ebitda-resultat har en 80-procentig exponering mot den svenska marknaden, en marknad som Credit Suisse föredrar med hänvisning till relativt starka ekonomiska utsikter efter covid-19-krisen.

Investmentbanken lyfter också fram att prishöjningar och kostnadssänkningar ger potential för vinsttillväxt framöver.

Enligt Infronts sammanställning av 16 analytikers estimat ligger snittprognosen för intäkterna för Tele2-koncernen på knappt 6,5 miljarder kronor (6,8) för andra kvartalet med ett justerat ebitda-resultat på 2,5 miljarder kronor (2,5).

En majoritet av analytikerkåren har en positiv syn på Tele2-aktien för tillfället. 12 av de 16 analytiker som har lämnat sin rekommendation till aktien har köp/öka medan endast två har sälj/minska och två har neutral/behåll, enligt Infront.

Rapporten presenteras onsdagen den 15 juli klockan 7.00 och en telefonkonferens inleds klockan 10.00.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.