Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-04

Tellusgruppen i Sverige AB: Tellusbarn och Turako bygger förskola i Haninge

Vårterminen 2023 öppnar Tellusbarn en helt ny förskola i Vega i Haninge. Sent i går eftermiddag togs första spadtaget till bygget som kommer att ligga på Gaffelseglet i Vega.

Förskolan är en del av Tellusgruppens fortsatta expansion under 2023 vilket säkerställer bolagets höga tillväxttakt på medellång sikt.

Förskolan blir en del av Tellusbarns väl inarbetade kulturskolekoncept. Det innebär en förskola fylld med musik, konst och drama. Här får barnen fritt utlopp för sitt skapande i alla tänkbara former. Vi har en dramapedagog som tar med barnen på fantasifulla äventyr med dramalekar och musikaktiviteter. Vi har fiolpedagoger som varje vecka spelar fiol tillsammans med de äldre barnen och vi har ateljéverksamhet där barnen får skapa med alla tänkbara material; lera, målarfärger och textil tillsammans med en ateljépedagog.

Med på första spadtaget var, förutom Tellusgruppens nyetableringsansvariga Jessica Malmberg, även representanter från Turako, FB Bostad och Westbygg.

Kulturförskolan Vega tar emot de första barnen i början av 2023. Under hösten 2022 blir det möjligt att ställa sitt barn i kö för en plats på förskolan.

Tellusbarn driver sedan tidigare kulturförskolor i Tallkrogen, Älvsjö, Bagarmossen och Sköndal. Vill du läsa mer om Tellusbarns kulturförskolor? Klicka här (https://tellusbarn.se/forskolor/#kulturforskola)

För ytterligare information
Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453

Om Tellusgruppen AB (publ)
Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 25 förskolor, sex grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och läxhjälp.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgssektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag inom sektorerna för barnomsorg och för utbildning. Bolaget ska vara moderbolaget i en kon­cern som erbjuder och levererar högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.

Författare Cision