Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-22

TESLA: JUSTERAT RESULTAT 2:18 USD/AKTIE 2 KV (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elbilstillverkarn Tesla redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:18 dollar för det andra kvartalet 2020 (-1:12).

Analytikernas förväntningar var ett resultat på -0:16 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Försäljningen var 6 miljarder dollar (6,4). Väntat var en försäljning på 5,4 miljarder dollar.

Det ojusterade resultatet per aktie blev 0:50 dollar, vilket gör att bolaget presterat fyra kvartal med positiv icke-justerad vinst och kan inkluderas i S&P500-indexet.

Tesla skriver i rapporten att produktionen vid existerande fabriker fortsatte att förbättras samt att Megapack, bolagets storskaliga batterilagring, genererade en vinst för första gången.

Tesla skriver att utsikterna är svår prognostiserade. Det går, enligt bolaget, inte att förutspå om det kommer några nya produktionsstopp eller hur den globala efterfrågan kommer utvecklas i den andra halvan av året.

Vidare har bolaget en tillräcklig likviditet för att finansiera fortsatt produktutveckling, långsiktiga expansionsplaner och andra utgifter.

Bolaget som uppnått en vinstmarginal på lite under 5 procent de senaste tolv månaderna förväntar sig att marginalerna kommer fortsätta växa över tid. Slutmålet uppges vara att sektorledande nivåer.

Bolaget fortsätter även att expandera kapaciteten för Model Y i den tyska produktionsfaciliteten, Gigafactory Berlin, och Kina, Gigafactory Shanghai, och spår fortsatt att leveranserna av modellen från båda platserna kommer starta under 2021.

Leveranserna av den kommande lastbilsmodellen, Tesla Semi, kommer att börja 2021, heter det.

Aktien steg 5,4 procent i efterhandeln.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.