Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

Tessins stänger största enskilda lånet på rekordtid – Tessins medlemmar finansierar lån på 30 MSEK

Stockholm, Sverige - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN B) – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt meddelar att man förmedlat ett enskilt lån om 30 MSEK till ett bostadsprojekt där projektbolaget hittills rest cirka 68 MSEK.

”Vi ser en kraftigt ökad efterfrågan på betydligt större lån än tidigare där detta lån är den enskilt största kapitalresningen för ett lån. Lånet fulltecknades snabbt vilket tydligt signalerar att suget efter att investera i högavkastande fastighetslån med säkerställda panter är stort hos våra medlemmar. Att förmedla större enskilda lån är ytterligare ett steg mot att finansiera ännu större projekt och en viktig pusselbit i vår tillväxtstrategi.” säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Tessin har sedan en tid inlett strategiska samarbeten med institutionella kapitalkällor som kompletterar de privata investerarna på Tessins plattform. Tessin kan genom kompletteringen av institutionellt kapital fastighetsutvecklare och fastighetsägare möjligheten till finansiering överstigande 100 MSEK fördelat på till exempel fyra eller fem lån.

Om lånet
Det aktuella lånet finansierar byggnationen av den fjärde etappen av ett bostadsprojekt strax utanför Visby. Etappen avser totalt 33 bostäder i form av moderna parhus, villor samt Attefallshus som beräknas färdigställas under hösten 2022. De tidigare etapperna som omfattande totalt 48 bostäder är färdigställda och slutsålda. Etapperna delfinansierades via Tessin och alla fem lån om totalt cirka 68 MSEK har återbetalats till investerarna. Låntagaren är en erfaren fastighetsutvecklare som Tessin har samarbetat med tidigare och som bygger hållbara bostadsområden i trä och utvecklar mark till nya bostadsområden.

Kontakter


Thomas Ahlerup
Head of M&A, Investor Relations and Strategy
Tessin Nordic Holding AB (publ)
+46-768966300 
ir@tessin.se

Om oss


Om Tessin
Tessin grundades 2014 och är idag Nordens ledande digitala investeringsplattform inom fastighetsfinansiering sett till förmedlat kapital. Verksamheten baseras på en egenutvecklad digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant. Vid utgången av 2020 hade Tessin närmare 55,000 registrerade medlemmar på plattformen.

Tessin erbjuder idag primärt bygg- och brygglån till små- och medelstora fastighetsbolag och fastighetsutvecklare. Lånen finansieras via Tessins plattform genom ett syndikat av privatpersoner, professionella- och institutionella investerare som får en möjlighet att investera i säkerställda fastighetslån med attraktiv direktavkastning. Tessin är idag verksamt i Sverige och Finland och har sedan starten totalt förmedlat cirka 3,0 miljarder kronor i finansiering till mer än 290 olika fastighetsprojekt, vilket har bidragit till byggnationen av omkring 5 000 bostäder tillsammans med en mängd kommersiella lokaler och samhällsfastigheter. Sedan starten har motsvarande 2,0 miljarder kronor återförts till medlemmarna och den genomsnittliga årliga avkastningen har uppgått till mellan 8 – 9 procent.

Läs mer om Tessin på www.tessin.com där bland annat finansiell information om Tessin finns på Tessin Investor Relations.

FNCA Sweden AB är Tessins Certified Adviser. Telefon: +46 (0) 8 528 00 399. E-post: info@fnca.se

Bifogade bilder


Rendering av bostadsprojektet utanför Visby

Bifogade filer


Tessins stänger största enskilda lånet på rekordtid – Tessins medlemmar finansierar lån på 30 MSEK

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.