Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

Tethys Oil AB: Tethys Oil ökar intresseandelar i Block 56 och blir operatör

Som köpeskilling för de 45 procentenheterna som förvärvas kommer Tethys Oil erlägga MUSD 5 till Medco samt också förbinda sig att betala Medcos andel av framtida kostnader om upp till MUSD 2. Överenskommelsen inkluderar också ytterligare vederlag i händelse av att licensen officiellt förklaras kommersiell ("declaration of commerciality") i enlighet med licensvillkoren.

Tethys Oil förvärvade bolagets första intresseandelar om 20 procentenheter i Block 56 under det fjärde kvartalet 2019. Block 56 täcker en yta om 5 808 km2 i den sydöstra delen av Oman, omkring 200 km söder om Block 3&4. Tester av tre tidigare genomförda borrningar slutfördes framgångsrikt under första kvartalet 2020. Ett av borrhålen bekräftade ett aktivt petroleumsystem med en råoljekvalitet om 20-25 grader API och medium viskositet, även om det återstår att fastställa huruvida det är kommersiellt lönsamt. 

Prospekterings- och produktionsdelningsavtalet för Block 56 undertecknades i november 2014 och prospekteringsperioden har förlängts fram till december 2023.

Efter transaktionen kommer Tethys Oil vara operatör med 65 procents andel i Block 56. Partners är Biyaq Oilfield Services med 25 procents andel, samt Intaj LLC och Medco Arabia Ltd med 5 procents andel vardera.

Författare Tethys Oil AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.