Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

TETHYS OIL: ÖKAR ANDEL I BLOCK 56 OCH BLIR OPERATÖR (NY)

(lägger till: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget Tethys Oil har genom sitt helägda dotterbolag Oman Onshore Limited tecknat avtal med Medco Arabia där förstnämnda bolaget förvärvar 45 procents andel i prospekterings- och produktionslicensen Block 56 onshore Oman.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen innebär att Tethys intresseandelar i Block 56 ökar från 20 till 65 procent.

Tethys kommer i samband med detta överta operatörskapet för licensen från Medco, som kommer att behålla 5 procents intresseandel. Transaktionen är avhängig myndigheternas godkännande, framgår det vidare.

Som köpeskilling för de 45 procentenheterna, som nämnts ovan, kommer Tethys att erlägga 5 miljoner dollar till Medco och även förbinda sig att betala Medcos andel av framtida kostnader upp till 2 miljoner dollar.

Överenskommelsen inkluderar också ytterligare vederlag i händelse av att licensen officiellt förklaras kommersiell i enlighet med licensvillkoren, heter det.

Mot slutet av 2019 förvärvade Tethys sina första intresseandelar, motsvarande 20 procentenheter, i Block 56. Blocket täcker en yta om 5.808 kvadratkilometer i den sydöstra delen av Oman, omkring 200 kilometer söder om Block 3&4.

Tester av tre tidigare genomförda borrningar slutfördes framgångsrikt under första kvartalet i år. Ett av borrhålen bekräftade ett aktivt petroleumsystem med en råoljekvalitet om 20-25 grader API och medium viskositet, även om det återstår att fastställa huruvida det är kommersiellt lönsamt, skriver Tethys vidare i pressmeddelandet.

Prospekterings- och produktionsdelningsavtalet för Block 56 undertecknades i november 2014 och prospekteringsperioden har förlängts fram till december 2023.

Partners till Tethys vid Block 56 är: Biyaq Oilfield Services med 25 procents andel, samt Intaj LLC och Medco Arabia Ltd med 5 procents andel vardera.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.