Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-15

Tethys Oil prospekterar vidare

wysiwyg_image

I slutet av 2017 tilldelades Tethys Oil block 49 för 350 000 amerikanska dollar, en licens i Oman som det därefter äger till fullo. Vid årsstämman där en stor skara trogna aktieägare, varav en från Oman, deltog berättade vd om det nya förvärvet och sina höga ambitioner.

”Första året ska vi prospektera, andra året bygga ut för att tredje året börja producera. Vi skulle kunna farma ut en del, men vi behöver inte pengarna, det skulle i så fall vara av strategiska skäl,” deklarerade vd Magnus Nordin.

I dagsläget befinner sig Tethys Oil fortsatt i prospekteringsfasen. Någon borrplan har inte presenterats än.

Lagom till jul så meddelade ledningen istället att den avtalat om förvärv av en omansk licensandel som inbegriper två procent i block 53 från oljebolaget Total.

På licensen, där Occidental Petroleum är operatör, finns fältet Mukhaizna med en produktion om ca 100 000 bopd (fat/dag).

Priset är satt till 32 miljoner amerikanska dollar och finansieras med egna medel. Förvärvet inväntar godkännande från staten och övriga delägare har förköpsrätt.

I dag producerar Tethys Oil olja från de så kallade Block 3 & 4, där de har en andel på 30 procent.

Under november producerade Tethys Oil ca 11 800 bopd, vilket är i linje med helårssnittet för i fjol och därtill överensstämmer väl med den guidning som gavs i början av 2018.

Vid årsstämman uppgav vd att Tethys Oil i praktiken var ombedd att hålla oförändrad produktion.

Hur Tethys Oil påverkas av det beslut som OPEC fattade 7 december rörande en produktionsbegränsning om 1.2 milj bopd, där ”icke-OPEC” bidrar med 0.4 milj bopd, har dock inte ledningen fått något besked om.

Författare och bevakare: Per Lundin

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.