Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-11

TETHYS OIL: SER VÄSENTLIG LÄGRE INVESTERINGSTAKT RESTEN AV ÅRET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tethys Oils genomsnittliga produktion under andra kvartalet 2020 uppgick till 10.600 fat olja per dag, lägre än tidigare kvartal till följd av effekterna av coronapandemin.

Produktionsbegränsningar till följd av coronapandemin kvarstår, men Tethys Oils produktion kommer sannolikt att fluktuera från månad till månad, skriver vd Magnus Nordin i delårsrapporten.

"Tack vare att operatören för Block 3&4 så snabbt kunde senarelägga investeringar, förväntar vi oss att investeringstakten kommer att minska väsentligt under återstoden av året. Detta, kombinerat med att oljepriset återhämtat sig, torde vi kunna se fram emot en ganska komfortabel finansiell situation framgent", skriver Magnus Nordin.

Efter en distribution om över 17 miljoner dollar till Tethys aktieägare under kvartalet har bolaget 60 miljoner dollar i kassan.

"En del av vår kassa kommer vi använda till prospektering, inte minst på vårt nya Block 58. Blocket gränsar till Block 49, som vi också är operatör för, och här finns flera mycket intressanta geologiska indikationer som vi hoppas kunna utveckla till oljefält inom en inte allt för avlägsen framtid", skriver vd.

Prospekteringen av Block 58 kommer att inledas med ombearbetning, integrering och ytterligare tolkning av befintlig seismik. När det inledande arbetet slutförts kommer Tethys påbörja arbetsprogrammet, som inkluderar minst två prospekteringsborrningar.

En annan del av kassan kommer gå till en prospekteringsborrning på Block 49.

"Vi är i slutförhandlingar med flera riggentreprenörer och vi är övertygade om att vi kommer borra före årsslutet", skriver Magnus Nordin.

På Block 56, där Tethys i har en andel om 20 procent, har det påbörjats en inledande planering av en möjlig ny seismikstudie.

"Samtidigt som vi räknar med att öka våra investeringar i prospektering framgent, så kommer vi självklart att fortsätta söka vägar att återföra medel till våra aktieägare", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.