Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

THREE GATES: KÖPER RÄTTIGHETERNA TILL SPELET WORDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Three Gates köper rättigheterna till spelet Wordie från den amerikanska spelutvecklaren The Fast Mind.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Spelet förvärvas dels genom en betalning på 200.000 dollar och dels genom en tilläggsköpeskilling baserad på nettointäkterna från spelet (17 % under de tre år som följer transaktionen).

Affären väntas slutföras omkring månadsskiftet juli/augusti. Three Gates har exklusivitet för slutförande av due diligence under två veckor, med möjlighet till förlängning med ytterligare två veckor.

Wordie, som har totalt över 20 miljoner nedladdningar, är ett så kallat trivia-spel där spelaren ska lista ut det korrekta ordet med utgångspunkt i fyra bilder. Spelaren kan själv skapa nya nivåer i spelet som i nuläget omfattar över 5.000 nivåer.

Spelet har som mest genererat intäkter på över 100.000 dollar per månad. som mest. På senare år har spelet inte underhållits ordentligt och det har inte uppdaterats på över ett år. 2019 genererade Wordie cirka 80.000 månatliga organiska nedladdningar, med intäkter på totalt cirka 250.000 dollar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.