Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

THULE: RÄKNAR MED FÖRLÄNGD HÖGSÄSONG IN I 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Friluftsbolaget Thule förväntar sig en längre högsäsong som löper in i tredje kvartalet, detta på grund av att konsumenter som inväntat vaccineringar och en större grad av resemöjligheter kommer vilja köpa bolagets produkter.

Det uppger vd Magnus Welander i delårsrapporten.

Thule mötte i det andra kvartalet svagare jämförelsetal på grund av fjolårets pandemirelaterade nedstängningar. Den valutajusterade tillväxt under kvartalet uppgick till 69 procent, jämfört med motsvarande period 2020. Jämfört med andra kvartalet 2019 blev den valutajusterade tillväxten 39 procent.

Kategorin Sport&Cargo Carriers utvecklades enligt Thule starkt inom alla produktgrupper.

"Semestrande med bilen som färdmedel och den starka cykeltrenden gynnar oss. Trots utmaningar att möta efterfrågeökningen, så vann vi marknadsandelar med vår starka produktportfölj och mycket goda leveransförmåga", skriver vd:n.

Enligt Thule ökade tillverkningskostnaderna under kvartalet, drivet av de generellt stigande materialpriserna såväl som av extrema fraktpriser i den globala marknaden.

"Vi upplevde även utmaningar i form av tillgång på kapacitet hos underleverantörer för att möta våra stora volymökningar, vilket bidrog till en del extra kostnader", skriver vd:n.

För att möta de ökande kostnaderna har Thule beslutat om, och delvis redan infört, prisökningar i två steg. Den första ökningen trädde i kraft den 1 juli och den andra prisökningen implementeras per den 1 januari, 2022.
Författare Direkt-SE