Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

Thunderful Group: Spelutvecklaren Thunderful Development startar studio i Malmö

[image] I början av augusti i år flyttar Thunderful Development in i Game Habitat DevHub i Malmö. Därmed tar spelutvecklarna i Thunderful Group första steget till att etablera sig permanent även utanför Västsverige. Platschef på Malmöstudion blir Markus Månsson, som är bördig från trakten och närmast kommer från flera år som Game Designer på Image & Form, en av Thunderfuls tre spelstudior.

"Det ska bli mycket spännande att få med mig Thunderful hem till Malmö. Jag har haft många fina år uppe i Göteborg, och ser fram emot att fortsätta utveckla vår vision om speldesign. Miljön är ny, men vi kommer naturligtvis att stå i tät kontakt med kontoren i Göteborg och Skövde", säger Markus Månsson.

Klaus Lyngeled, utvecklingschef på Thunderful Development, är nöjd.

"Med Thunderful Malmö börjar vi rekrytera från scratch, men vi räknar med att växa snabbt. Vi har gott om roliga arbetsuppgifter och spelidéer, och i Malmö finns många duktiga, välutbildade spelutvecklare. Det här kommer att bli bra."

På knappt ett år har Thunderful Development gått från 45 till runt 100 utvecklare. Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group, menar att det är rätt tid att expandera söderut.

"I december förra året förvärvade vi Skövde-baserade Guru Games, och de har redan kommit långt i sitt arbete med att utveckla spelidéer som funnits i gruppen ett tag," berättar Brjann Sigurgeirsson. "Det första vi gjorde där var att kalla det Thunderful Skövde, så att alla kände att de hade företaget i ryggen. Markus är rätt man att förvalta vår secret sauce, bygga vidare på vår kultur och hitta rätt medarbetare i en god takt. Våra spel är i absolut världsklass eftersom vi alltid försöker göra allting rätt. Den devisen ska gälla även för expansion och nyrekrytering."

Författare Thunderful Group

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.