Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-27

THUNDERFUL: KÖPER ROBOT TEDDY FÖR 10 MLN GBP + TILLÄGG MAX 12 MLN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Thunderful Group förvärvar Robot Teddy i samband med att bolaget skapar en ny division som ska fokusera på investeringar i spelprojekt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Robot Teddy sköter affärs- och strategiutveckling för ett antal spel och spelstudior, som till exempel Among Us, Gang Beasts, Superhot med flera. Robot Teddy är dessutom med och utvecklar Fern Turtles uppmärksammade spel Viewfinder.

Thunderful Group betalar en initial kontant köpeskilling om 7 miljoner pund, på kassa- och skuldfri grund. Vidare ska säljarna erhålla 3 miljoner pund att återinvestera i Thunderful Group genom en riktad emission av 575.338 stycken nya aktier.

Teckningskursen för varje aktie ska motsvara volymvägd genomsnittskurs för en aktie i Thunderful Group över de tio senaste handelsdagarna på First North omedelbart före den 26 oktober 2021. Den totala initiala köpeskillingen är således 10 miljoner pund.

Utöver den ursprungliga köpeskillingen kan ytterligare tilläggsköpeskilling om maximalt 12 miljoner pund komma att betalas ut, varav maximalt 4 miljoner pund betalas i nyemitterade aktier och resterande belopp betalas i kontant ersättning, förutsatt att särskilt överenskomna finansiella och operativa mål uppnås på årsbasis till och med 31 december 2025.

Den totala maximala köpeskillingen för förvärvet är därför 22 miljoner pund på en kassa- och skuldfri basis.

"Förvärvet av Robot Teddy är en hörnsten i vår strategi att expandera vårt Games-segment med Thunderful Investment", kommenterar Brjánn Sigurgeirsson, vd för Thunderful Group.

Grundaren Callum Underwood kommer även i fortsättningen att leda Robot Teddy.
Författare Direkt-SE