Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

THYSSEN KRUPP: FORTSATT MOTVIND FÖR STÅLDIVISION 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska konglomeratet Thyssenkrupps ståldivision fortsatte att uppleva motgångar under det andra kvartalet.

För det andra kvartalet presterade affärsområdet stål ett justerat ebit-resultat på -334 miljoner euro, motsvarande period föregående år var siffran 1 miljon euro.

Bolaget spår vidare att den problemtyngda divisionen kommer att producera ett negativt rörelseresultat på 1 miljard euro för helåret.

Thyssenkrupps stålenhet, den näst största i Europa efter Arcelormittal, har lidit en längre tid av motgångar i forma av den kinesiska konkurrensen, höga råvarukostnader och vikande efterfrågan på fordonsmarknaden.

Det vikande resultatet och dystra prognoserna för enheten har ökat trycket på att något måste göras. Bland annat från den svenska aktivistfonden Cevian, som är en av Thyssenkrupps största ägare.

Planerna som diskuterats har berört att antingen sälja eller kombinera stålverksamheten med ett annat bolag, där svenska SSAB, indiska Tata Steel och Tysklands Salzgitter har pekats ut som potentiella kandidater för en affär.

Reuters har tidigare rapporterat att förhandlingar pågått med indiska Tata Steel, efter att EU-kommissionens konkurrensutredare under sommaren 2019 sparkade bakut och krävde eftergifter för att upprättandet av ett samriskbolag skulle släppas igenom.

Cevian har tidigare propagerat för och lagt fram SSAB som den finansiellt bästa partnern för det tyska bolaget i en eventuell stålaffär.

Under ett konferenssamtal efter kvartalsrapportens publicerande sade Thyssenkrupps finanschef att förhandlingar med olika parter pågår och att bolaget är öppna för alternativ.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.