Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-13

Tillväxtresan fortsätter för Paradox

wysiwyg_image

Gamingbolaget Paradox omsättning steg med 30 procent i det andra kvartalet till 287 miljoner kronor. Under kvartalet släpptes ett nytt spel; Imperator: Rome, samtidigt som sex spelexpansioner lanserades.

"Spelet (Imperator: Rome) mottogs positivt av branschmedia, däremot har mottagandet av våra spelare inte varit alls så positivt som vi hade hoppats på /../ Både de släppta och de kommande uppdateringarna som för närvarande testas av våra spelare har förbättrat upplevelsen och mottagits positivt", skriver vd Ebba Ljungerud i rapporten.

Rörelseresultatet uppgick till 154 miljoner kronor i kvartalet (99,4). Direkta kostnader uppgick till 142 miljoner (133), framförallt hänförligt till spelutveckling och royalties till externa utvecklare och rättighetsinnehavare.

Paradox påminner om att bolaget tar kostnader för sina spel lång tid innan spelen börjar generera intäkter, vilket även har varit fallet under årets andra kvartal för till exempel Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2, Age of Wonders: Planetfall och Empire of Sin.

Kvartalets försäljningskostnader uppgick till 50,0 miljoner kronor (28,1). Försäljningskostnaderna har ökat till följd av ökade satsningar inom events, annonsering, sälj och marknadsföring.

Efter periodens utgång, den 6 augusti, släppte Paradox sitt nya spel Age of Wonders: Planetfall.

"Spelet har mottagits mycket positivt av såväl spelare som branschmedia och vi ser fram mot att fortsätta utveckla spelet under lång tid", skriver vd:n.