Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

Tobii AB: Tobii Eye Tracker 5 lanseras för att ge datorspelare nya fördelar

Tobii Eye Tracker 5 har utvecklats med datorspelarnas särskilda behov i fokus. Den översätter spelarens ögon- och huvudrörelser till data för att möjliggöra nya nivåer av spelkontroll, spelanalys och streaming.

"Vi är stolta över att presentera Tobii Eye Tracker 5, som är utvecklad för datorspelare som vill prestera bättre i spelet, förhöja spelupplevelsen och förbättra innehållet de streamar", säger Anand Srivatsa, divisionschef för Tobii Tech. "Snabbare och mer responsiv eye-tracking, tillsammans med exaktare head-tracking kommer att gynna alla typer av spelare, och är särskilt användbart inom e-sport och simuleringsspel."

Tobii Eye Tracking finns idag tillgängligt för över 150 speltitlar på TobiiGaming.com (https://gaming.tobii.com/), inklusive spel somTom Clancy's The Division 2, Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, Shadow of the Tomb Raider och Assassin's Creed Odyssey. Watch Dogs: Legion kommer att läggas till vid release och League of Legends-spelare kan dra nytta av Tobii Eye Tracking via det nyligen tillkännagivna partnerskapet med träningsplattformen Mobalytics (https://blog.tobii.com/dont-go-blindly-into-summoner-s-rift-fe533864e557?source=collection_home---4------2-----------------------). Nya spel läggs till kontinuerligt för att kunna användas med Tobii Eye Tracking.

Nytt i Tobii Eye Tracker 5

  • Mer responsiv: den specialutvecklade optiska sensorn i Tobii Eye Tracker 5 gör den snabbare och mer responsiv, med minimal latens. Tillsammans med det breda synfältet gör det att den är utformad för att fånga alla dina rörelser. Detta är en extra viktig parameter inom esportspel, som League of Legends, där även millisekunder räknas.
  • Mer robust head-tracking: en ny algoritm för head-tracking har implementerats för att fånga huvudrörelser mer exakt. Den förbättrade precisionen kommer att vara särskilt användbar i simuleringsspel, som till exempel Euro Truck Simulator.
  • Nytt universalfäste: Tobii Eye Tracker 5 är utrustad med ett nytt vinklat och flexibelt fäste, vilket gör det enkelt att ansluta eye-trackern till såväl inbyggda skärmar, som böjda skärmar och skärmar i olika storlekar.
  • Liten och slitstark: Tobii Eye Tracker 5 är tillverkad av slitstarka, lätta material och är byggd för att hålla länge.

Tobii Eye Tracker 5 är en Windows-Hello-certifierad enhet. Inuti sitter en biometrisk sensor som möjliggör ansiktsigenkänning som är godkänd för lösenordsbyte för företagsanvändare.

Så används Tobii Eye Tracking inom Gaming

Tobii Eye Tracking används av datorspelare som vill ta sitt spel till nästa nivå med djupare spelanalys, förbättrad spelkontroll och starkare innehåll för streaming.

De tre vanligaste användarscenarierna är:

Spelkontroll: Använd huvud- och ögonrörelser för att styra kameran i spelet, agera snabbare och få en mer levande spelupplevelse. Spelare interagerar enkelt med funktioner i spelet med ögonen, till exempel för att panorera med kameran runt skärmen, välja objekt eller sikta. Besök https://gaming.tobii.com/games/ för mer information om Tobii Eye Tracking för Gaming.

Träning: Bli en bättre spelare med kunskap om hur din visuella uppmärksamhet påverkar ditt spel. Spelare använder eye tracking-analys med statistik rörande tunnelseende, medvetenhet och fokus för att fatta snabbare och smartare beslut. Besök https://gaming.tobii.com/esports/ för mer information om Tobii Eye Tracking för esport-träning.

Streaming: Skapa och streama innehåll som ger insikter om hur spelaren bearbetar information. Genom att visa ögonrörelserna direkt i spelet ger streamare tittarna en större förståelse för spelet. Besök https://gaming.tobii.com/software/ghost/ för mer information om Tobii Eye Tracking för Streaming.

Författare Tobii AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.