Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

TOBII: MÅL NÅ LÖNSAMHET KORT EFTER NEDSTÄNGNING UPPHÖRT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ögonsensorföretaget Tobiis vd Henrik Eskilsson uppger att bolaget är rustat för fortsatt osäkerhet och rätt positionerat för att återgå till tillväxt snabbt efter att nedstängningen av viktiga samhällsfunktioner upphör.

"Vår ambition är att nå lönsamhet kort därefter", skriver han i vd-ordet i halvårsrapporten.

På grund av covid-19 har andra kvartalet 2020 varit ett av de mest utmanande kvartalen i Tobiis historia, skriver han och uppger att aktiviteten i organisation har varit hög med kreativa säljaktiviteter, flera viktiga produktlanseringar, framsteg med Tobii Aware till Lenovo och viktiga milstolpar i stora projekt inom VR.

Under kvartalet initierade Tobii ett covid-19 relaterat besparingsprogram i koncernen och strukturåtgärder i Tobii Tech specifikt.

"Jag är mycket nöjd med utfallet då vi i kvartalet uppnått kostnadsbesparingar på 20 procent, vilket är i linje med vår målsättning. Tack vare dessa kostnadsbesparingar, och den starka utvecklingen av nya I-serien och tillväxten i Tobii Tech förbättrades rörelseresultatet något under kvartalet", skriver Henrik Eskilsson.

Tobiis rörelseresultat för kvarvarande verksamhet uppgick till -45,4 miljoner kronor i det andra kvartalet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.