Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-28

TOBII: MINDRE SANNOLIKT 4 KV HÄMTAR UPP HELA 1 H-FÖRLUST - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tobii ser det nu som "mindre sannolikt" att bolaget i det fjärde kvartalet kan hämta upp hela den förlust som gjordes under det första halvåret.

Det säger bolagets vd Henrik Eskilsson till Nyhetsbyrån Direkt när han får frågan om Tobii står fast vid det tidigare kommunicerade målet om att nå lönsamhet för helåret 2021.

Redan i halvårsrapporten uppgav bolaget att ambitionen kvarstod, men att det var "mer utmanande" att nå målet.

"Sett till bolaget i nuvarande koncernform är vi break-even det tredje kvartalet. Vi har en stark tro på att det fjärde kvartalet kommer att vara tydligt lönsamt, men det är mindre sannolikt att det hämtar upp hela resultatet från första halvåret", säger Tobiis vd Henrik Eskilsson till Nyhetsbyrån Direkt.

För det tredje kvartalet redovisade Tobii ett nollresultat på rörelsenivå, en förbättring jämfört med -27 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. För årets första nio månader uppgår därmed rörelseresultatet till -109 miljoner kronor (-95).

"Vi fortsätter att se en positiv trend i resultatutvecklingen vilket är bra, men vi ligger cirka ett kvartal efter i utvecklingen som vi bedömde den när vi satte målet för helåret 2021. Anledningen är att pandemin hängt kvar i sina effekter längre än vad vi då bedömde", säger han.

Henrik Eskilsson lyfter fram att Tobiis nollresultat det tredje kvartalet utgör det första kvartalet efter flera år med rörelseförluster.

Han tillägger att det inte är säkert att Tobii redovisar fjärde kvartalet i nuvarande koncernform, eftersom bolaget är mitt uppe i processen av uppdelningen av koncernen där en särnotering av Tobii Dynavox är planerad till "runt årsskiftet".
Författare Direkt-SE