Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-28

Traders borde vara ”krypto-lovers”

wysiwyg_image

Annonsinnehåll: CMC Markets satsar på kryptovalutor och har nu tagit in Bitcoin och Ethereum för handel i plattformen, vilket kompletterar nuvarande utbud  på fler än 10 000 investeringsbara produkter världen över.

Vad är krypto? Varför Bitcoin och Ethereum?

De är de två mest likvida kryptovalutorna som även  har längst historik att göra teknisk analys på enligt Nils Brobacke, chefsanalytiker på CMC Markets.

– Vissa menar att kryptovalutor är just en valuta. Andra anser att den ska hanteras som en råvara,  eller tillgångsklass och andra kallar det för ”det nya guldet”, det vill säga en hedge mot inflation och centralbankernas agerande och inflytande, fortsätter Brobacke.

Lär dig mer om krypto

Hur ser du på kryptovalutor?

– För mig är det oviktigt vad bitcoin anses vara för tillgångsklass eller vad det fundamentala värdet på kryptovalutor är. Eftersom jag jobbar med teknisk analys tittar jag enbart på prisrörelserna vilket också är anledningen till att många daytraders handlar med Kryptovalutor. För oss är det en fördel att osäkerheten kring kryptovalutor är så stor och att sektorn fortfarande är i sin förmodade vagga, då detta skapar stora prisrörelser.

Teknisk analys  och bitcoin gifter sig bra

Teknisk analys lämpar sig särskilt bra på kryptovalutor, enligt Brobacke.

– Osäkerheten och det asymmetriska informationsflödet – förbud, regeländringar på statlig nivå, hackerattacker och så vidare – gör att teknisk analys och prispsykologi fungerar extremt bra för kryptovalutor. Även om tillgångsklassen är ny handlas den enligt vedertagna principer inom teknisk analys.

– Detta är i och för sig inte konstigt då girighet och rädsla fortfarande är det som i slutändan styr priset, oavsett tillgångsklass. Så är det idag och så har det alltid varit.

Volatiliteten gör den populär hos traders

Den höga volatiliteten, alltså de stora prissvängningarna, är nyckeln som gör en kryptovaluta som bitcoin särskilt populär hos traders.

– Det är både en fördel och en nackdel. Rent generellt behöver traders volatila och gärna trendande marknader för bästa intjäning. Samtidigt är riskhanteringen extremt viktig. Det gäller, som alltid inom trading, att kunna ta en förlust i tid och hålla kontroll på sin positionsstorlek, avslutar Nils Brobacke.

Titta på premiären av kryptosvepet här

Så fungerar CFD:er

  • En CFD (Contract for Difference) är ett kontrakt som ger dig rättigheten till prisförändringen i en underliggande tillgång. 
  • När du handlar kryptovalutor via CFD:er köper du rättigheten till prisförändringen i valutan utan att äga den fysisk. Du slipper att äga en Wallet där man vanligtvis sparar ner sina kryptovalutor.
  • Med CFD:er kan du göra en förtjänst på både stigande och fallande marknad. Du kan välja att gå kort/blanka och få positiv avkastning när priset faller, eller gå lång/köpa och generera positiv avkastning när priset stiger.
  • Glöm inte att risken är precis lika stor som möjligheten. Går marknaden emot dig så gör du en förlust.

Riskinformation
Investeringar i CFD:er kan utvecklas såväl positivt som negativt, eventuell förlust kan i vissa fall överstiga insatt kapital. 

Text: CMC Markets.

Författare CMC Markets