Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

TRANSTEMA: MINSKAD OMSÄTTNING OCH FÖRLUST EFTER AVVECKLING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Transtema, som handlas på First North, minskade nettoomsättningen under det andra kvartalet 2020 till 343 miljoner kronor (361).

"Främsta orsaken till minskningen är en något minskad försäljning som en direkt följd av coronapandemin när servicepersonal bland annat inte fått access till äldreboenden samt planerad nybyggnation delvis skjutits på framtiden", skriver Transtema i delårsrapporten.

Affärsområdet Infrastructure, vilket tidigare varit en väsentlig del av koncernens verksamhet, har helt avvecklats under 2019 och bolaget exkluderar därmed dess påverkan på den kvarvarande verksamheten i koncernen.

Ebitda-resultatet för kvartalet uppgick till 19,4 miljoner kronor (2,6) för den kvarvarande verksamheten samt rörelseresultat efter avskrivningar uppgick till -0,1 miljoner kronor (-19,9),

Rörelseresultatet uppgick till -3,7 miljoner kronor (-23,2). Resultat hänförligt till den kvarvarande verksamheten uppgick till -5,7 Mkr (-18,4).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 43,1 miljoner kronor (41,9) under andra kvartalet 2020.

En tydlig sekventiell kvartalsförbättring om 52,7 miljoner kronor är främst hänförlig till en minskning av bundet rörelsekapital som resultat av ett utökat internt fokus på kapitalbindning, enligt bolaget.

Periodens positiva kassaflöde från den löpande verksamheten har av bolaget nyttjats till att amortera skulder samt minska checkräkningskrediten. Periodens kassaflöde uppgick därför till 0,1 miljoner kronor (-3,5), varav 0 miljoner kronor (-1,6) avser avvecklad verksamhet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.