Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-08

TRELLEBORG: GOD PRESTATION FRÅN SEALING VÄNTAS 2 KV - ANALYSER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En återhämtning inom industrikoncernen Trelleborgs verksamma segment väntas för det andra kvartalet och särskilt affärsområdet Sealing Soultions spås leverera väl.

Det framgår av flera dagsfärska analyser, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Nordea förväntar sig att Trelleborg kommer att rapportera en organisk tillväxt på 24 procent för kvartalet, drivet av återhämtning inom industri-, bil-, jordbruks- och byggsegmenten. Även om högre insatskostnader och en ogynnsam mix tillfälligt kommer att påverka affärsområdet Wheels rörelsemarginal negativt, bör effekten kompenseras av en god prestation från Sealing Solutions, resonerar banken.

SEB är inne på liknande resonemang som Nordea, men tillägger även att utsikterna för potentiella förvärv ser ljusa ut.

"Förutsatt att Trelleborg får in 2 miljarder kronor för de tillgångar som är till salu, räknar vi med en nettoskuld/ebitda vid utgången av året till <1 gånger", skriver SEB, som uppskattar att Trelleborg kan nyttja över 10 miljarder kronor för eventuella framtida förvärv.

SEB upprepar köprekommendation för Trelleborg, men justerar ned riktkursen till 250 från 255 kronor. Även Nordea har en köprekommendation på industrikoncernen och minskar riktkursen till 260 från tidigare 270 kronor.

Efter en dryg timmes handel på torsdagen var aktien ned 1 procent till 202:60.

Trelleborg väntas komma med delårsrapport den 22 juli.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.