Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

TRELLEBORG: SPÅR TUFF FRAMTID FÖR OLJA, GAS OCH FLYG 4 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trelleborg ser ett tuffare klimat för segmentet olja & gas för det fjärde kvartalet i år, samtidigt som en återhämtning inom flygsegmentet ligger längre in i framtiden.

Det skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet.

Trelleborg Sealing Solutions försäljning till flygindustrin var fortsatt mycket negativt påverkat av den pågående pandemin under det tredje kvartalet, och leveranserna till detta segment halverades jämfört med motsvarande kvartal förra året.

För affärsområdet Industrial Solutions fortsatte försäljningen till flertalet marknadssegment att repa sig. Leveranser till fordonsindustrin återhämtade sig starkt, och försäljningen av bolagets marina lösningar växte något.

"Försäljningen till såväl generell industri som till fordonssegmentet förbättrades jämfört med det kraftiga fallet under det andra kvartalet. Framför allt Kina utmärktes med en positiv utveckling", noterar Peter Nilsson i vd-ordet.

Wheel Systems försäljning återhämtade sig "starkt" och uppvisade sammantaget en svagt positiv tillväxt. Det var främst drivet av leveranser av lantbruksdäck, både till OE-tillverkare och eftermarknadsförsäljning.

Den organiska försäljningen inom Verksamheter under utveckling minskade - även om trenden var mer positiv jämfört med föregående kvartal, skriver bolaget, och förklarar utvecklingen främst av att Trelleborgs verksamhet inom offshore olja & gas utvecklades gynnsamt.

Efterfrågan under det tredje kvartalet förbättrades stegvis inom flertalet marknadssegment, vilket sannolikt var en kombination av en underliggande förbättring och en viss uppdämd efterfråga orsakad av nedstängningar under tidigare kvartal, framhåller bolaget.

"Osäkerheten kring utvecklingen framöver är dock betydande, och flera konsekvenser av den pågående pandemin kvarstår", skriver vd Peter Nilsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.