Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

TRIBORON: RÖRELSERESULTATET BLEV -3,2 MLN KR I 2 KV (-4,4)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miljöteknikbolaget Triboron, som utvecklar förbränningssystem, redovisar en nettoomsättning på 0,1 miljoner kronor i det andra kvartalet 2020 (0,2).

Aktiverat arbete för egen räkning har uppgått till 0,1 miljoner kronor och övriga rörelseintäkter till 0,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till -3,2 miljoner kronor (-4,4) och resultatet efter skatt uppgick till -3,2 miljoner kronor (-4,4).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -1,4 miljoner kronor (-6) och de likvida medlen vid periodens utgång uppgick till 6,6 miljoner.

"Våra marknader fortsätter att präglas av den pågående pandemin, men glädjande nog ser vi tecken på lättnader. I Nederländerna, som också haft betydande restriktioner, har vår distributör Future 2 Green börjat lägga beställningar igen under kvartalet. Dessutom har vi en del intäkter från den webbshop vi startade i april", säger vd Pär Krossling i en kommentar.

Den pågående pandemin kan konstateras bromsa utvecklingen, men Pär Krossling menar att Triboron ändå flyttar fram positionerna bland potentiella kunder inom framför allt distributions- och transportsektorn.

"Antalet kontaktytor ökar, vilket också ökar sannolikheten för fler nya kunder på sikt", säger vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.