Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-05

Trig - ett skal som ska rättas till

wysiwyg_image

I måndags höll Trig Media Group årsstämma avseende verksamhetsåret 2017, drygt fem månader försent. Trots att stämman hölls först i början på december så kunde flertalet beslut inte fattas eftersom merparten av den nödvändiga dokumentationen inte fanns tillgänglig.

Årsredovisning och revisionsberättelse var inte klara varmed årsstämman endast kunde behandla ändring av bolagsordningen och förslag till omvänd split, något som nästan tog två timmar i anspråk!

Därefter beslöts det att en fortsatt stämma ska äga rum inom åtta veckor för att behandla framläggande av årsredovisning, beslut kring ansvarsfrihet, disposition av resultat, arvoden, val av styrelse och revisor, mm.

Per Rahm var ordförande vid stämman som fick karaktären av en rundabordsdiskussion. Trots att mycket få beslut fattades så delgavs det fåtal aktieägare som var närvarande en stor portion information, främst ifrån Trigs huvudägare JKW Försäkrings AB:s ombud på stämman, Thony Norelli.

Trig ska, i enlighet med måndagens stämmobeslut, ”bedriva köp, försäljning och uthyrning av fastigheter för utvinning av kryptovalutor" samt "utveckla teknik för utvinning av kryptovalutor och äga och förvalta fast och lös egendom och därmed förenlig verksamhet”.

Trig äger, som bekant, 80 miljoner aktier i SVAB, dvs. Stockholm IT Ventures (fd. Trig Social Media), som handlas på en liten börs i Tyskland för cirka 11 öre/st. Thony Norelli berättade att Trig Media Group AB ska frikopplas från Stockholm IT Ventures och istället knytas till Cryptoplants där det ska genomföras en emission.

Nyemissionen i Trig/Cryptoplants planeras genomföras i vår och en återlistning av Trig/Cryptoplants är schemalagd till nästa höst. Dagens Trig är, såsom det uttrycktes på stämman: "ett skal som ska rättas till". 

Det finns 918 ägare i Trig. Norelli uttryckte förhoppningen att ett stort antal av dessa vill teckna aktier i den kommande nyemissionen.

JKW Försäkring, som ligger i Varberg, avser att apportera in tre fastigheter i Trig. De är belägna i Töreboda, Tibro respektive Norberg.

I dessa fastigheter ska kryptovaluta kunna utvinnas för Clean Energy Japans räkning. Eventuellt kan det också bli fråga om att Trig ska utnyttja en fastighet i Karlskoga och en i Mariannelund för samma ändamål.

Fastighetsmäklaren Dan Cramling har värderat de tre förstnämnda fastigheterna till 45 miljoner kronor.

Erik Solberg från Cryptotech och Evolution Global har värvats för att väljas in i styrelsen för Trig vid den fortsatta årsstämman. Övriga som föreslås ingå i styrelsen är Thony Norelli, Peter Vittsten och Anastasios Kelidis.

De ledamöter som kommer att avböja omval vid den fortsatta årsstämman är Anthony Norman, Philip Reid och Joao Mendes. Av allt att döma kommer Anthony Norman att framledes fokusera på Stockholm IT Ventures.

Stämman avslog förslaget om omvänd split och ändrade inte heller gränserna för aktiekapitalet. Däremot byttes firmanamnet från Trig Media Group till TMG Cryptoplants.

Det är ofta spännande att bevista stämmorna i Trig (numera TMG Cryptoplants). Fler aktieägare borde ta chansen att få ta del av all information som ges där!

Författare och bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.