Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-25

Trots COVID-19: stabila utsikter för nordiska logistikfastigheter

Nordiska logistikfastigheter har i begränsad omfattning påverkats av de försämrade ekonomiska utsikterna i kölvattnet av pandemin, skriver Nordic Credit Rating (NCR) i en artikel som publicerats idag.

"Flera faktorer har bidragit till att logistiktjänster sett generellt ökar i betydelse och dessa faktorer har bidragit till historiskt höga hyror och rekordlåga vakanser för logistikfastigheter, trots pandemins kortsiktigt negativa påverkan", skriver Daniel Johansson, analytiker hos NCR och författare till rapporten.

Rapporten slår även fast att trots en snabb utveckling under de senaste åren så är logistikfastighetsmarknaden fortsatt relativt fragmenterad och har först på senare år attraherat utländsk kapital i större utsträckning.

Logistikfastigheter som segment betraktat har kvaliteter som är viktiga för investerare och förväntas kunna finansiera sig till lägre kostnader jämfört med tidigare, givet historisk låga räntenivåer samtidigt som kreditpåslagen börjat normaliseras efter COVID-19. Logistikfastigheter har även blivit mer moget som tillgångsslag och flera av de mer etablerade logistikfastighetsbolagen förvaltar fastigheter med kreditmässigt höga kvaliteter, något som också förväntas förbättra finansieringsmöjligheterna.

"Det här gäller främst för spelare med en balanserad syn på risk och projekt samt de med en försiktigare syn på fastighetsförvärv, som i dagsläget kommer med en allt större prislapp", säger Johansson. Vi räknar även med att ökad användning av grön finansiering ger lägre finansieringskostnader", tillägger han.

Klicka här för att få tillgång till hela rapporten gratis.

För mer information, kontakta gärna:
Daniel Johansson, +46 732 324 378, daniel.johansson@nordiccreditrating.com
Mille O. Fjeldstad, +4799038916, mille.fjeldstad@nordiccreditrating.com

Om oss


Nordic Credit Rating AS är ett kreditvärderingsinstitut med huvudkontor i Oslo och kontor i Stockholm. Företaget utfärdar kreditbetyg på företag och finansiella institut inom Norden och baserar sina analyser på lokala insikter. Nordic Credit Rating är registrerat hos den Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA).

Bifogade filer


Trots COVID-19: stabila utsikter för nordiska logistikfastigheter

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.