Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-14

Trump kommer inte stödja skattekompromiss

wysiwyg_image

Trump-administrationen kommer inte att stödja en skattelagstiftning med en bolagsskatt på över 20 procent som en del av en framtida kompromiss mellan representanthuset och senaten.

Det sade USA:s finansminister Steven Mnuchin på måndagen, enligt Wall Street Journal.

I en intervju med tidningen uteslut finansministern varje höjning i bolagsskatten över 20 procent.

"Den kommer inte upp. Jag kan tala om för dig att detta är en av de saker som presidenten känner väldigt starkt för", sade Steven Mnuchin.

Senatens förslag att se över skattelagstiftningen skiljer sig från en plan från ett utskott i representanthuset- Båda förslagen skulle sänka bolagsskatten från 35 till 20 procent, men senatens förslag skulle försena skattesänkningen till 2019, avskaffa fastighetsskatten och eliminera hela det statliga och lokala skatteavdraget.

Jämfört med förslaget från representanthuset frigör dessa förändringar hundratals miljarder dollar som gjorde det möjligt för senatorerna att undvika tuffa och politiskt smärtsamma val.

Finansminister Mnuchin sade att finansdepartementet tror att högre tillväxt kommer att kompensera för de minskade intäkterna för planen, som kongressanalytiker bedömer skulle kosta 1.400 miljarder dollar under tio år.

Men prognoser från oberoende skatteanalytiker visar att ekonomisk tillväxt skulle kompensera för en del, men inte hela intäktsförlusten.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.