Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-06-12

Trump: "Mötet gick bättre än väntat"

wysiwyg_image

Mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har gått bättre än väntat och de är nu på väg att underteckna ett dokument.

Det sade USA:s president Donald Trump till journalister efter deras arbetslunch vid toppmötet i Singapore på tisdagen, enligt Reuters.

"Mycket framsteg, verkligen mycket positivt, jag tror bättre än vad någon kunnat förvänta sig, mycket bra, vi går nu för att skriva under", sade han.

På en fråga om vad de ska skriva under sade han att "det får ni reda på snart".

En talesperson för USA:s delegation sade till CNN att de båda ledarna kommer att underteckna en överenskommelse som bekräftar framstegen i samtalen och åtagandet att upprätthålla momentum framöver.

Arbeta mot avveckling

Nordkorea åtar sig att arbeta mot målet om en "fullständig kärnvapenavveckling".

Det framgår av det gemensamma dokument som Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump undertecknat på tisdagen, rapporterar Reuters.

USA och Nordkorea åtar sig gemensamt att arbeta för att bygga en uthållig och stabil fredsregim på den koreanska halvön. USA åter sig att ge säkerhetsgarantier till Nordkorea.

Arbetet med fortsatt olösta frågor om krigsfångar och saknade i strid (POW/MIA) från kriget ska återupptas.

Länderna åtar sig ha uppföljande förhandlingar, som kommer att ledas av USA:s utrikesminister Mike Pompeo och företrädare för Nordkorea. De ska arbeta för utvecklandet av nya relationer mellan länderna och för fred och välstånd på den koreanska halvön.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.