Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-19

Trump och Apple i möte om tullar

wysiwyg_image

Apples vd, Tim Cook, har sammanträtt med USA:s president Donald Trump i syfte att varna för de effekter bolaget skulle drabbas av om nya tullar mot Kina införs, tullar som inte skulle drabba konkurrenten Samsung på samma sätt, rapporterar flera medier.

Tim Cook gav Donald Trump "ett trovärdigt intryck" gällande tullarnas påverkan på Apple och hur dessa skulle riskera att snedvrida konkurrensen mot Samsung.

"Jag tyckte att han gav trovärdiga argument, så jag funderar på saken", sade Donald Trump om mötet med Apple-vd:n till reportrar på söndagen, enligt Reuters.

Flera av den amerikanska teknologitillverkarens produkter fanns inom ramen av den lista över varor som kommer att förtullas från och med den 1 september i år. Bland annat de i Kina tillverkade hörlurarna Air Pods, armbandsuren Apple Watch och smarta hem-modulen Home Pod.

Nya amerikanska tullar på varor importerade från Kina, där Apple har den största delen av bolagets tillverkning, ska införas i två steg den 1 september och den 15 december i år, enligt uppgifter från det amerikanska handelsdepartementet. I tillägg till de nämnda Apple-varorna kommer den andra omgången att belägga storsäljare som Macbook och Iphone under tullar.

Sammantaget gäller tullarna för varor importerade från Kina till ett värde av ytterligare 300 miljarder dollar.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.