Du är här

2017-09-12

Trump och Mnuchin letar efter en ny Fed-chef

wysiwyg_image

Finansminister Stephen Mnuchin samarbetar nära med president Donald Trump inför beslutet om vem som ska vara Fedchef nästa mandatperiod. Nuvarande chefen Janet Yellen är en av flera personer som övervägs.

Det sade han i en intervju med CNBC på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Finansministern avböjde samtidigt att kommentera huruvida Vita husets ekonomiske rådgivare Gary Cohn fortsatt övervägs som ny Fedchef.

Stephen Mnuchin sade dock att han kommer att diskutera Donald Trumps skatteplan tillsammans med Gary Cohn och presidenten vid en middag i kväll.

Finansministern sade att han är "otroligt hoppfull" om att skattereformen ska bli klar i år och han tillade att han hoppas på en uppgörelse över partigränserna. Han sade beslutet om skuldtaket visar att politiken kan läggas åt sidan. Donald Trump kommer också att försöka nå en uppgörelse med Demokraterna om infrastrukturplanen, men finansministern tror att det blir komplicerat att kombinera infrastrukturplanen med skattereformen.

Stephen Mnuchin är osäker på om det går att få igenom en sänkning av bolagsskatten till 15 procent. Han sade dock att administrationen överväger att göra skattelättnaderna retroaktiva från den 1 januari 2017.

Finansministern sade också att han är nöjd med de nya sanktioner som FN:s säkerhetsråd har infört mot Nordkorea, och tillade att om Kina inte följer sanktionerna kommer fler att följa.

Han sade vidare att orkanerna kommer att påverka USA:s BNP på kort sikt, men det är för tidigt att avgöra de totala effekterna av dem.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.