Du är här

2017-09-19

Trump söker bred allians i FN

wysiwyg_image

USA:s president Donald Trump kommer att uppmana världsledarna att konfrontera Nordkorea och Iran i hans första anförande inför Förenta Nationerna (FN) på tisdagen, och han kommer att söka en bred allians mot de två länderna som hans administration anser vara världens största hot.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till två administrationsföreträdare som redogjorde för presidentens teman i talet på måndagskvällen.

I talet väntas Donald Trump betona att riskerna från Nordkoreas och Irans vapenprogram är för stora för att något land ska kunna stå vid sidlinjen.

Administrationsföreträdarna ville dock inte säga om presidenten kommer att kräva åtgärder mot någon av regimerna, eller om han kommer att peka ut Ryssland eller Kina för att stödja någon av staterna. Däremot sade de att Donald Trump dagens tal som ett enormt tillfälle att samla världen för en begränsning av Nordkoreas och Irans vapenprogram.

Donald Trump kommer också att i sitt tal diskutera situationen i Venezuela samt internationella ansträngningar för att bekämpa terrorism.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.