Du är här

2018-01-26

Trump: ”Vill se rättvis och ömsesidig handel”

wysiwyg_image

USA:s president Donald Trump insisterar på att bara genom rättvis och ömsesidig handel så kan vi skapa ett system som fungerar för alla.

Det sade han i sitt anförande i Davos på fredagen, enligt Bloomberg News och Reuters.

USA kommer att genomdriva sina handelslagar och återupprätta integriteten i handelssystemet. De kommer inte att blunda för orättvist handelsagerande.

"Vi kan inte ha en fri och öppen handel om en del länder utnyttjar systemet på bekostnad av andra", sade han.

USA är samtidigt berett att förhandla med andra länder, bilateralt och multilateralt, om handelsfrågor. Det inkluderar andra länder länderna inom handelsavtalet TPP.

Han upprepade att USA kommer i första hand, "America first", men att det inte innebär att USA går fram ensamt. USA söker partnerskap för att bygga en bättre värld.

USA är konkurrenskraftigt igen och världen upplever återigen ett starkt och framgångsrikt USA. Det har aldrig funnits en bättre tid att anställa, investera och växa i USA.

Ökad tillväxt i USA kommer att hjälpa till att driva den globala tillväxten.

Han hyllade företagsinvesteringarna efter att skattereformen genomförts. USA är rätta stället att göra affärer i, sade han och framhöll att USA minskar på regleringarna i en historiskt snabb takt.

Han uppmanade också vänner och allierade att öka sina utgifter för sina egna försvar, deras gemensamma säkerhet kräver att alla tar sitt ansvar. De bör också fortsätta blockera Irans väg mot kärnvapen. Kampen mot Islamiska staten, IS, är heller inte över.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.