Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

TYSKLAND: DETALJHANDELN ATT FALLA MED 22 PROCENT I ÅR - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försäljningen inom tysk detaljhandel, exklusive livsmedel, uppskattas att sjunka med 22 procent i år givet att inte en ny smittovåg av covid-19 inträffar. Det skulle vara den värsta nedgången sedan andra världskriget.

Det uppger den tyska handelsorganisationen HDE, enligt Reuters.

Detaljhandeln inklusive livsmedel kommer att sjunka 4 procent, vilket pekar på att livsmedelsbranschen har klarat sig bättre under coronakrisen jämfört med handeln av icke-livsmedel.

Det går även att notera att konsumenters beteenden har förändrats under pandemin. Under mars, april och maj har fysiska butiker sett en nedgång av spenderande per köptillfälle med 10 procent medan näthandeln har ökat med 20 procent.

Det här är särskilt problematiskt för mindre butiker som inte har möjligheten till att bedriva näthandel, framhåller HDE.

"Coronakrisen kommer att påverka detaljhandeln i flera år framöver", sade HDE-chefen Stefan Genth och tillade sedan, "många konsumenter har ändrat sina köpvanor och butiker måste anpassa sig till det", fortsätter HDE enligt Reuters.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.